Через визнання Росією "Л-ДНР" рубль став найнестабільнішою валютою у світі

На тлі новин про визнання російським президентом Володимиром Путіним терористичних "Л-ДНР" рубль став найбільш нестабільною валютою у світі

Журналіст стрічки новин
Через визнання Росією "Л-ДНР" рубль став…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

На вечір 21 лютого курс долара щодо рубля під час торгів склав 79 рублів, а моментами – навіть усі 80.

Про це пише Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що на тлі загострення геополітичної ситуації волатильність російської національної валюти приблизилась до максимальної позначки з початку пандемії – 20,7% (у січні), до 14 лютого зросла до 24,3%. 

Відтоді рубль залишається у лідерах серед світових валют щодо цього індикатора.

Зростаюча загроза нової ескалації з боку Росії в Україні ще сильніше погіршила очікування інвесторів. Волатильність зростала разом з падінням курсу.

Нагадаємо, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно визнав "Л-ДНР". Також Росія підписала з ватажками цих незаконних формувань так званий "договір про дружбу". Цей договір передбачає спільну охорону "кордонів" так званих "ДНР" і "ЛНР". Заступник голови комітету Ради Федерації Росії у міжнародних справах Андрій Клімов заявив, що Росія визнає незалежність "Л-ДНР" не у заявлених, а у фактичних кордонах.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував визнання лідером Росії Володимиром Путіним "Л-ДНР" та заявив, що розцінює такі дії як порушення суверенітету та територіальної цілісності України. 

Читайте також: Путін визнав "Л-ДНР": Чи загрожує Україні військове вторгнення

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme