Чергінівщину відновлюватимуть під патронатом президента Німеччини

Президенти України та Німеччини ухвалили спільну заяву, що закріплює особистий патронаж президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра над процесом відновлення Чернігівської області

Чергінівщину відновлюватимуть під патрон…
Фото: ОПУ

Про це повідомив на брифінгу 25 жовтня президент України Володимир Зеленський, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Сьогодні з паном президентом ми вперше в історії наших двосторонніх відносин схвалили спільну заяву президентів. Серед іншого вона закріплює особистий патронаж пана президента Штайнмаєра над процесом відновлення Чернігівщини", — зазначив Зеленський.

Він додав, що Франк-Вальтер Штайнмаєр сьогодні відвідав Чернігівщину.

"Домовилися сприяти розвитку наших відносин не тільки на найвищому й урядовому рівнях, але і на місцевому, що дуже важливо в контексті реформи в Україні децентралізації. Мережа українсько-німецького муніципального партнерства отримає президентський патронат", — сказав глава Української держави.

За словами Зеленського, президенти обговорили подальшу політичну підтримку України: "окремо і дуже детально зупинилися на питаннях відбудови України яка потрібна вже зараз, особливо перед зимою, а не тільки стратегічно після закінчення війни".

Нагадаємо, система ППО IRIS-T, яку Києву передала Німеччина, вже використовується Збройними силами на півдні України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme