Червоний Хрест не тікатиме з Афганістану: Працювали 30 років і не будуть припиняти

Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив, що не буде покидати територію Афганістану

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин

Організація також не буде скорочувати присутність своїх людей через захоплення країни бойовиками терористичного угрупування "Талібан".

Через бойові дії лікарні у країні були пошкоджені або знищені, повідомляє Depo.ua із посиланням на сторінку Червоного Хреста у Twitter.

Зазначається, що тисячі людей отримали поранення внаслідок захоплення талібами влади в Афганістані. Гуманітарні потреби внаслідок тижнів тяжких боїв – величезні.

"Ми тут працюємо 30 років. Ми зараз не зупинимось", – наголосили в організації.

Відомо, що бойовики "Талібану" раніше заявляли про гарантії безпеки для представників іноземних дипломатичних місій, урядових та неурядових організацій.

Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив, що не буде покидати територію Афганістану

Нагадаємо, таліби після захоплення Кабулу вже почали формувати нову геополітичну реальність. На карті світу може з'явитися новий політичний гравець – Ісламський Емірат Афганістан. 

Довідка: 15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всі території Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну. 

Жителі столиці Афганістану Кабула масово залишають захоплене "Талібаном" місто. Евакуюють із нього й іноземців та дипломатів різних країн.

За даними телеканалу Al Arabiya, представники "Талібану" оголосили, що іноземні громадяни повинні виїхати з Кабула. Ті ж, хто вирішить залишитися в місті, зобов'язані будуть реєструватися у представників нових органів влади.

Управління Афганістаном було передано раді, до якої увійшли глава Вищої ради по національному примиренню Абдулла Абдулла та екс-президент Карзай.

Згодом ця Рада передасть владу представникам радикального руху "Талібан".

Читайте також: Тріумф талібів: З ким дружитиме і з ким воюватиме Ісламський Емірат Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme