Червоний Хрест придумав відкрити центр для українців на росії

Міжнародний комітет Червоного Хреста планує відкрити своє представництво у так званій російській федерації – в Ростові-на-Дону

Журналіст відділу новин
Червоний Хрест придумав відкрити центр д…
Фото: Прес-служба МВС

Глава МКЧХ Петер Маурер уже провів у Москві зустріч з міністром закордонних справ рф сергієм лавровим.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Anadolu Agency.

"Хотів би заручитися вашою підтримкою у зміцненні структури тилового забезпечення на росії, щоб поліпшити нашу роботу на Донбасі та в інших частинах України, що перебувають під контролем російських збройних сил", – наголосив Маурер.

За словами очільника МКЧХ, до країни-агресорки він прибув для "обговорення питання доставки гуманітарної допомоги в зони конфлікту".

Видання повідомляє також, що Маурер подякував лаврову за багаторічну "позитивну співпрацю" з росією в різних частинах світу, в тому числі на Близькому Сході, в Афганістані, Нагірному Карабасі та Україні, й висловив сподівання, що це продовжиться.

Зазначимо, що рішення про відкриття представництва Червоного Хреста в Ростові-на-Дону є щонайменше дивним, адже українці масово відмовляються виїжджати на росію та в Білорусь, обираючи евакуацію в більш безпечні регіони України. 

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що Росія хоче евакуювати цивільних українців до себе, але для України це неприйнятно.

Згодом Головне управління розвідки Міноборони України повідомило, що окупанти примусово переміщують українців з окупованих територій до рф. Після проходження фільтраційних таборів їх відправляють в економічно депресивні райони країни.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme