Червоний Хрест України відкриває в Кам’янець-Подільську пілотний Центр Гігієни для внутрішньо переміщених осіб, з подальшим масштабуванням проєкту по всій Україні

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) спільно з районною військовою адміністрацією Кам’янець-Подільського, Кам’янець-Подільською міською радою та Подільським державним аграрно-технічним університетом 24 березня відкриває перший в Україні Центр Гігієни для тимчасово внутрішньо переміщених осіб (ТВПО)

Журналіст стрічки новин
Червоний Хрест України відкриває в Кам’я…

Центр орієнтований на надання послуг із прання та сушіння особистих речей. Згідно з опитуванням, забезпечення чистою білизною є однією з нагальних проблем для внутрішньо переміщених осіб.

 

За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, щонайменше 3 млн людей змушені були змінити місце проживання в Україні через військові дії. Так, населення Кам’янець-Подільського за місяць збільшилося майже на третину: у стотисячне місто з інших областей приїхало близько 30 тисяч осіб. Вони розміщуються в гуртожитках, школах, хостелах, що не мають необхідного прального обладнання. Особливо гостро ця проблема відчувається в родинах із маленькими дітьми. Для її вирішення ТЧХУ й запускає пілотний проєкт.

 

Перший Центр Гігієни розташовано в одному з приміщень Подільського державного аграрно-технічного університету. Фахівці закладу також допомогли в налаштуванні електронної системи управління процесами. На кошти Червоного Хреста України придбано вісім нових пральних та дві сушильні машини.

 

За підрахунками, щодня послугами центру користуватимуться до 40 родин за мінімальну оплату, що піде на закупівлю витратних матеріалів.

 

За підтримки ТЧХУ, у найближчі місяці в місті планується відкрити 6 таких Центрів. Розглядається можливість створення мережі пралень від Червоного Хреста України в областях, що приймають найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб. У мирний час волонтерські Центри Гігієни можуть працювати, як звичайний бізнес. Це, своєю чергою, допоможе у розв'язанні проблеми забезпечення зайнятості населення та пожвавлення економічної діяльності.

 

"Червоний Хрест України від початку військового конфлікту робить усе, аби допомогти цивільному населенню. Проєкт Центрів Гігієни — це ще один наш внесок у спільну роботу щодо запобігання гуманітарної катастрофи в Україні. Ми надаємо різну гуманітарну допомогу – забезпечуємо одягом, медикаментами, їжею, навчаємо людей надавати першу допомогу постраждалим та допомагаємо під час евакуації мирного населення", — зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

Довідка:

 

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) — найбільша гуманітарна організація в Україні, що вже 103 роки спрямовує своє зусилля на захист життя, здоров’я та гідності людей. Червоний Хрест України одне зі 192 національних товариств Міжнародного Руху Червоного Хреста й Червоного Півмісяця. У ТЧХУ об'єднано 24 обласних та понад 200 районних організацій, у яких близько 6000 волонтерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme