Чи будуть відключення: В "Укренерго" розповіли, що з електрикою 13 лютого

Споживання електроенергії в Україні 13 лютого поступово збільшується

Чи будуть відключення: В "Укренерго" роз…
Фото: Pixabay

Про це повідомили в "Укренерго", пише Depo.ua.

"Споживання поступово зростає, порівняно з вихідним днем, що є традиційним для початку робочого тижня. Наразі дефіцит потужності в енергосистемі поки що відсутній. Наявної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання", — зазначили енергетики.

Відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включили додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в системі, яке повною мірою покриває споживання.

Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції. Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Триває й імпорт електроенергії зі Словаччини. 

"Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні поки що не доводились. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться за графіком", — кажуть в"Укренерго".

Водночас через пошкоджені мережі в Одесі діють графіки погодинних відключень. У Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та у Києві мірою зростання споживання теж можливі відключення.

Тривають ремонтні роботи на об'єктах, пошкоджених під час ракетних та дронових атак росіян.

Нагадаємо, 10 лютого росіяни атакували енергетичну інфраструктуру дронами та ракетами, спрямовуючи їх на електростанції та об’єкти системи передачі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme