Чи посилять карантин на Новий рік: У МОЗ дали відповідь 

На новорічні та різдвяні свята українці будуть відзначати улюблені свята у звичайному режимі 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Чи посилять карантин на Новий рік: У МОЗ…
Фото: Рixabay

У Міністерстві охорони здоров'я не планують вводити додаткові карантинні обмеження на святкові дати, попри загрозу спалаху штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні.

Про це розповів  головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "РБК-Україна", передає Depo.ua

"На новорічні та різдвяні свята додаткові заходи щодо посилення карантину не передбачаються", – сказав Кузін.

Він підкреслив, що будь-які зміни в карантинних правилах залежатимуть від епідемічної ситуації в країні та світі.

До слова, днями Міністерство охорони здоров'я заборонило батькам відвідувати новорічні свята своїх дітей та запрошувати на них Діда Мороза та інших виконавців ролей казкових персонажів.  

У профільному міністерстві зазначили, що такі заборони й обмеження пов'язані з високим ризиком зараження COVID-19. 

"Новорічні та різдвяні свята – це час, коли люди різного віку збираються разом – родиною, на релігійні заходи або для святкування з друзями. У той самий час, пандемія коронавірусної хвороби, на жаль, ще далека від завершення, і ми всі повинні бути вкрай обережними", – сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Також у профільному міністерстві особливо підкреслили, що батькам та іншим членам сім'ї не рекомендується відвідувати урочисті заходи в умовах карантину, щоб знизити ризик інфікування коронавірусом в дитячих колективах.

Крім того, на новорічні ранки в дитячих садах і школах заборонено запрошувати Діда Мороза та інших акторів. Свята дозволяється проводити тільки в класах без глядачів і аніматорів.   

"Запрошувати аніматорів, акторів та інших людей, які розважали б дітей і брали участь у святі не дозволяється. Тобто організовувати, проводити захід і брати участь можуть тільки співробітники навчального закладу", –  повідомили в МОЗ.

Нагадаємо, нещодавно Кабмін продовжив карантинні обмеження в Україні до 31 березня 2022 року. Таким чином, в Україні продовжує діяти запроваджений урядом раніше адаптивний карантин. Усі правила щодо доступу до публічних місць із COVID-сертифікатами, носіння масок та дистанції залишаються в силі. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme