Чиновники "Укргазвидобування" погоріли на хабарі

Посадовців АТ "Укргазвидобування" спіймали на масштабній корупційній схемі – вимагали хабар 400 тисяч гривень

Журналіст стрічки новин
Чиновники "Укргазвидобування" погоріли н…
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила службових осіб підприємства з державними корпоративними правами АТ "Укргазвидобування", які вимагали хабар 400 тис. грн за нестворення перешкод під час виконання тендерних угод з приватною компанією.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт СБУ.

Комерційна фірма мала підписану з держпідприємством угоду на постачання товарів та послуг на загальну суму понад 38 млн грн. Проте посадовці сектору закупівлі матеріалів "Укргазвидобування" штучно затягували терміни з надання постачальникам специфікацій необхідних товарів.

Коли стало зрозуміло, що виконати зобов’язання у термін не вдається, зловмисники пропонували сплатити їм хабар за "миттєве" підписання додаткової угоди і перенесення строків виконання основного договору.

Одного зі зловмисників співробітники СБУ затримали "на гарячому" під час отримання неправомірної вигоди на загальну суму 400 тис. гривень.

Посадовцю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування корупційної схеми.

Нагадаємо, у грудні 2021 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду засудила екс-першого заступника голови правління "Укргазвидобування" Олексія Тамразова до п'ять років позбавлення волі за хабар $100 тис, які він надав прокурору Генеральної прокуратури.

Як відомо, 9 серпня 2018 року правоохоронці затримали Тамразова на спробі дати прокурору хабар у розмірі 200 тис. доларів.

Пізніше Тамразова звинуватили у зв'язках із російським капіталом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme