Чому росіяни знову обстрілюють Сумщину: пояснення МВС

Росі'ські війська обстрілюють, зокрема, Сумську область, щоб відволікти увагу ЗСУ

Журналіст відділу новин
Чому росіяни знову обстрілюють Сумщину:…
Фото ХОВА

Про це розповів під час всеукраїнського телемарафону радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, пише Depo.ua.

"Ми маємо розуміти характер цих обстрілів, чому вони почалися на Сумському, зокрема, напрямку. Це пов’язано з тим, що на стратегічному рівні ми починаємо іти у певний контрнаступ. Можливо, нешвидкий, але якщо подивитися на останні дні, то на Харківському і Луганському напрямку ми звільнили по кілька населених пунктів", — зазначив радник міністра.

За словами Смирнова, Україна, умовно кажучи, може сконцентрувати війська вже й на Ізюмському напрямку, де наразі є одна із найгарячіших точок. Тому, вважає він, атаки РФ на Сумщині — лише спроби відволікти увагу на ще один напрямок.

"Я переконаний, що там немає якихось загроз заходження знову військ з цієї сторони. Вони наразі це роблять саме для того, щоб ми відволікали наші сили і увагу саме на цей напрямок", — пояснив радник.

Він зауважив, що наразі на Сумському напрямку є загони прикордонників, спецзагони і тероборона, а також військові частини, які готові до будь-яких дій росіян.

"У нас є варіанти на різні варіанти ворога. Ми там наразі окопуємося, ми робимо все для того, щоб оборона цього міста і взагалі цього кордону була у безпеці, щоб були у безпеці й життя наших громадян. Ми, звичайно, будемо давати відсіч", — наголосив Ростислав Смирнов.

Нагадаємо, російські військові продовжують обстрілювати населені пункти Сумської області. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme