COVID-вакцина від Pfizer стала доступна в центрах масової вакцинації

Вакцину проти коронавірусу Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech тепер використовуватимуть для проведення щеплень у центрах масової вакцинації

Редактор стрічки новин
COVID-вакцина від Pfizer стала доступна…
Фото: КМДА

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу МОЗ.

Зазначається, що ця вакцина буде доступна усім охочим з пріоритетом для людей похилого віку та людей із супутніми захворюваннями.

У МОЗ додали, що Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому у міністерстві вирішили зробити цю вакцину доступною для широкого загалу.

Водночас, як нагадали у МОЗ, в Україні щодня працює до 2 тисяч пунктів щеплень, де використовують вакцину CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Її постачають в однодозних флаконах і вона не вимагає наднизьких температур зберігання, що робить її зручною для використання в таких пунктах.

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін також закликав українців не зволікати з вакцинацією в умовах загрози виникнення нового спалаху захворюваності через небезпечний штам коронавірусу "Дельта".

"Усі вакцини, які використовує Україна, схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я, є безпечними та захищають від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.  За даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac від Sinovac Biotech продемонструвала ефективність у 83,5% у запобіганні симптоматичних захворювань на COVID-19 та 100%-ефективність у попередженні госпіталізації та смерті. Тож не зволікайте, допоможіть своїм літнім родичам та знайомим записатися до зручних для них пунктів щеплень та за можливості робіть щеплення самі, поки до нас не дісталася хвиля захворювань на новий небезпечніший штам коронавірусу "Дельта", - зазначив він.  

Станом на 12 липня Україна вже отримала понад 5,6 млн доз різних вакцин, зокрема 2,4 млн доз CoronaVac/Sinovac, майже 1,7 млн доз Comirnaty/Pfizer, та майже 1,6 млн доз AstraZeneca різних виробників.

Нагадаємо, станом на ранок 12 липня в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 2 311 692 людини, з них отримали 1 дозу – 2 311 690 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 177 642 особи (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 3 489 332 щеплення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme