COVID-вакцина Pfizer ефективна серед 90% підлітків, – дослідження

Згідно з дослідженнями, вакцина від коронавірусу Pfizer демонструє 90% ефективності серед підлітків віком від 12 до 18 років

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
COVID-вакцина Pfizer ефективна серед 90%…
Фото: Pixabay

Серед вакцинованих, ймовірність заразитися коронавірусом, у тому числі штамом "Дельта", нижче 90%.

Дослідження проводилися ізраїльською компанією Clalit, Гарвардським університетом та Бостонською дитячою лікарнею з використанням даних майже 200 тисяч підлітків, повідомляє Depo.ua із посиланням на The Times of Israel.

Зазначається, що дослідження проводилося у період, коли "Дельта"-штам домінував у Ізраїлі. Таким чином дослідники дійшли висновку, що щеплення також є ефективним проти мутацій хвороби.

"Наші результати показують, що вакцина мРНК BNT162b2 була високоефективною в перші кілька тижнів після вакцинації як проти інфекції, так і проти симптоматичного COVID-19 з "Дельта"-варіантом серед підлітків у віці від 12 до 18 років", – йдеться у дослідженні.

Уточнюється, що підлітки, які отримали щеплення у період з 8 червня по 14 вересня, мали на 59% менше шансів заразитися коронавірусом, аніж невакциновані особи. Окрім цього, у вакцинованих підлітків на 57% рідше виявляли симптоми коронавірусної хвороби. Через тиждень після другого щеплення ці показники збільшилися до 90% та 93%, відповідно.

Зауважимо, Міністерство охорони здоров'я підготувало документи для масової вакцинації підлітків від 14 років проти коронавірусної хвороби в Україні.

Раніше у МОЗ повідомляли, що дітей від коронавірусу вакцинувати варто, але поки що – зарано. Там заявляли, що це пов'язано з тим, що в Україні не вакциновано більшість дорослого населення.

Нагадаємо, у вересні в Україні на коронавірус захворіла рекордна кількість дітей. Цей показник був найбільшим від початку пандемії та, ймовірно, пов'язаний із початком навчального року.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme