Данілов повідомив, скільки українців мають імунітет від COVID-19

За попередніми результатами серологічного дослідження 33% українців мають імунітет до COVID-19, а з урахуванням вакцинованих ця цифра може скласти 38-40%
 

Журналіст відділу новин
Данілов повідомив, скільки українців маю…
Фото: РНБО

Про це на брифінгу за підсумками засідання РНБО повідомив її секретар Олексій Данілов, інформує Depo.ua.

"Я можу сказати попередні результати серологічного дослідження, яке ми провели в нашій країні. Попередні результати кажуть про те, що 33% населення вже мають імунітет до COVID-19. Крім того, якщо ми з вами рахуємо те, що стосується вакцинованих осіб, ми вважаємо 38-40% осіб в нашій країні вже є з імунітетом", – повідомив Данілов.

Однак, за словами Данілова, це не є приводом відмовлятися від обмежувальних заходів. Також, на його думку, необхідно пришвидшити темпи вакцинації.

"Я б хотів звернутися до всіх – максимально прискорити вакцинацію. Ми вважаємо, що найближчим часом вакцинуватися будуть всі бажаючі", – сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються п'ятьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва.

Станом на 16 липня в Україні від початку вакцинальної кампанії щеплено 2 539 636 людей, з них отримали 1 дозу –2 539 634 людини, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 1 360 256 осіб.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme