Данілов розповів, як в РНБО у 2019 році дізналися, що коронавірус косить китайців

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, як українська влада дізналася про коронавірусну інфекцію

Журналіст стрічки новин
Данілов розповів, як в РНБО у 2019 році…
Фото: Facebook-сторінка РНБО

За його словами, визначити це дозволило те, що один із китайських олігархів хотів купити велику партію захисних масок в Україні.

Про це Данілов повідомив в інтерв'ю "Українській правді", пише Depo.ua.

"Про маски цікава історія: щоб ви розуміли, у нас була оперативна інформація стосовно того, що один з китайських, можна навіть назвати олігархів, телефонував до іншої багатої людини нашої країни та просив його, це було в січні, про велику закупівлю масок. Ми одразу на це відреагували, тому що розуміли, якщо китайці вже просять про допомогу, то це дуже в них серйозно", – розповів Данілов.

Як виник коронавірус

Деякі дослідження показують, що новий коронавірус поширювався ще за кілька тижнів або навіть місяців до того, як був виявлений у Вухані наприкінці грудня 2019 року. У Китаї, за даними гонконзьких ЗМІ, в середині листопада 2019 року вже було зареєстровано перше підтверджене зараження вірусом SARS-CoV-2. Однак це ще не означає, що вірус обов'язково виник саме в Китаї.

У квітні 2020 року вчені Кембридзького університету опублікували дослідження, згідно з яким пандемія, швидше за все, розпочалася в період з вересня до початку грудня 2019 року – і або в Китаї, або в одній з сусідніх із ним країн. 

Але сліди нового патогену були також виявлені в збережених зразках стічних вод з Бразилії та Італії, взятих ще в листопаді та грудні 2019 року відповідно. Той факт, що вірус вже подекуди виявлявся в Європі наприкінці осені 2019 року, а в Китаї – з середини листопада, не дозволяє зробити будь-які остаточні висновки щодо походження пандемії.

Нагадаємо, що у світі всього було підтверджено 317 700 427 випадків коронавірусу. Найбільше – у США, Індії, Бразилії та Великій Британії. В Україні станом на 13 січня 2022 року зафіксували 3 727 034 заражень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme