Данілов заявив, що 108 людей внесли у список злодіїв у законі не помилково, а з помилками

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов прокоментував ситуацію з помилковим внесенням 108 людей до санкційного списку злодіїв у законі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Данілов заявив, що 108 людей внесли у сп…
Фото: ОП

За його словами, під час внесення осіб у список були допущені помилки в особистих даних фігурантів.

Про це він розповів у коментарі для Hromadske, передає Depo.ua.

Данілов зауважив, що помилки були допущені під час транслітерації прізвищ, втім, станом на зараз їх вже виправили. Винні у допущенні помилок, за словами секретаря РНБО, покарані.

Водночас, він додав, що одна особа серед 650 таки опинилася у списку помилково. Санкції щодо цієї людини вже зняли. 

"Хто це і чому її внесли до списку – з особистих мотивів чи через якусь конкретну помилку – Данілов наразі не уточнив", – повідомили у виданні.

За даними журналістів від власних джерел у правоохоронних органах, йдеться про Мехака Алексаняна.

Нагадаємо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данилов на брифінгу в п'ятницю, 15 жовтня, заявив, що в рішенні РНБО, яке стосувалося санкцій щодо кримінальних авторитетів, була допущена помилка щодо 108 осіб. З'ясувалося, що при підготовці зазначених матеріалів порушення були допущені співробітниками МВС, коли відомство очолював Арсен Аваков. У Зеленського зазначили, що вже проводять перевірки з приводу цього інциденту.

Довідка: У травні Зеленський оголосив про санкції проти 557 злодіїв у законі. Таке рішення ухвалила РНБО під час чергового засідання. Відомо, що 542 злодії в законі -- це іноземні громадяни, і тільки 15 – громадяни України. Зеленський тоді ж поінформував, що кількість злодіїв у законі, які перебувають в Україні на волі, зменшилася з 34 до 17 осіб.

Через декілька тижнів троє людей, яких внесли у цей санкційний список, оскаржили рішення РНБО в Окружному адміністративному суді Києва. Зокрема, йдеться про уродженців Чеченської Республіки та громадян Росії Ясагова Адлана Умаровича, Ідрісова Мусліма Алімовича, Шаіпова Магомеда Увайсовича.

Читайте також: Злодії в законі: Хто вони такі і звідки взялися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme