Данія будуватиме в Україні кораблі багатоцільового призначення

18 грудня відбулось підписання меморандуму Міністерством інфраструктури України та Міністерством оборони Королівства Данії щодо будівництва суден багатоцільового призначення
 

Журналіст відділу новин
Данія будуватиме в Україні кораблі багат…
Фото: росЗМІ

Підписання меморандуму щодо будівництва кораблів відбулося в рамках офіційного візиту в Україну міністерки оборони Данії Тріне Брамсен.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу Міністерства інфраструктури України.

Наголошується, що у рамках меморандуму планується проект будівництва багатоцільових суден. Виробництво буде повністю локалізовано на території України, а понад 50% від обсягу замовлень буде виконано українськими підприємствами.

"Майбутні україно-данські судна будуватимуться на заводі в Україні, використовуючи передовий досвід у проектуванні наших данських партнерів, а також сучасне обладнання", – заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він зазначив, що проект буде реалізовано за підтримки уряду Данії та данської Експортної кредитної Агенції (EKF). Судна проектуватимуть данські компанії відповідно до вимог замовника.

Судно буде обладнане передовими розробками високотехнологічного спеціалізованого обладнання данських виробників.

Завершення будівництва першого судна MPV80 передбачається до 2024 року. Воно зможе виконувати десятки функцій, серед яких і проведення пошуково-рятувальних робіт.

Нагадаємо, 18 травня стало відомо, що Україна розглядає можливість будівництва нових військових кораблів для Військово-морських сил ЗСУ за проектами компаній із Данії.

Читайте також: Знову патрульні кораблі: Що за Knud Rasmussen Україна хоче виготовляти разом з Данією

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme