Danone, Nestle та Unilever далі працюють на росії та фінансують вбивства українських дітей, – Федоров

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про продовження роботи компаній Danone, Nestle та Unilever на території росії під час повномасштабного вторгнення

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Danone, Nestle та Unilever далі працюють…
Фото: росЗМІ

За його словами, ці компанії залишаються найбільшими постачальниками харчування та сплачують величезні податки до бюджету окупанта, фінансуючи вбивць українських дітей.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Федорова у Telegram.

"Якби щоранку менеджмент компаній починав зі спілкування з батьками загиблих дітей — вони б швидко забралися з території рф. Українці вже почали виходити до центральних офісів компаній із плакатами та закликами зупинити роботу компаній у країні окупанта", – йдеться у повідомленні.

Міністр наголосив, що після суспільного тиску компанія Unilever зупинила весь імпорт та експорт продукції на росію та пообіцяла не вкладати жоден капітал у рф.

"Але Unilever продовжують продавати продукцію вироблену для рф. Тож мітинги мають бути масовішими, а реакція громадян країн, де розміщені центральні офіси корпорацій, ще різкішою. Danone, Unilever, Nestle мають визначитися — чи вони продовжують фінансувати вбивства, чи роблять усе, щоб зупинити війну", – закликав Федоров.

Danone, Nestle та Unilever далі працюють на росії, – Федоров

Додамо, 9 березня група виробників харчових продуктів Nestle заявила про зупинку всіх капіталовкладень на росії. Втім, група заявила, що продовжить постачати на росію свою продукцію першої необхідності.

Зауважимо, дещо раніше про закриття бізнесу на Росії заявили у McDonald’s, Coca-Cola та Starbucks.

Як відомо, велика кількість західних компаній почали відмовлятися від російського ринку, зупиняти експорт до цієї країни, закривати там свої сервіси, магазини, згортати інвестиції. Зокрема йдеться про IKEA, Jysk, Spotify, H&M, Apple тощо.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme