ДБР перевірить, чи не сам собі спалив машину Лерос: Інформацію про це слідчі знайшли в Telegram-каналі

Державне бюро розслідувань повідомило, що до підпалу автомобіля народного депутата Гео Лероса може бути причетний сам нардеп

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ДБР перевірить, чи не сам собі спалив ма…
Фото: Facebook Гео Лероса

У мережі опублікували відео, на якому особа, схожа на Лероса шукає співучасників, які за грошову винагороду погодяться підпалити автомобіль нардепа.

Дії особи, схожої на Лероса, можуть містити ознаки кримінального злочину, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

"На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме — імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз, нібито, за політичну діяльність та з метою дискредитації органів державної влади", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця особа також обговорювала зі співрозмовником план використання ситуації з підпалом авто у виді інформаційного приводу для подальших публічних виступів.

"За таких обставин дії вказаної особи можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 384 КК України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) про що ДБР проінформував Офіс Генерального прокурора задля надання правової оцінки та внесення інформації в ЄРДР", – додали у ДБР.

Нагадаємо, 28 серпня 2020 року Лерос заявив про підпал свого автомобіля. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme