ДБР вручило екс-заступнику міністра оборони підозру

Cлідчі ДБР повідомили про підозру екс-заступнику міністра та екс-керівнику одного із департаментів Міністерства оборони України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ДБР вручило екс-заступнику міністра обор…
Фото: Прес-служба ДБР

Правоохоронці встановили, що фігуранти під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на сотні мільйонів гривень.

Йдеться про договори на закупівлю послуг з організації харчування Збройних сил України, повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ДБР.

За даними слідства, колишній керівник департаменту уклав договори у грудні 2020 – січні 2021 року про поставку продуктів. Це він зробив за вказівкою тодішнього заступника міністра оборони.

"Потім керівник департаменту за вказівкою заступника Міністра оборони України незаконно уклав додаткові угоди з постачальниками, згідно з якими транспортування харчових продуктів та своєчасне поповнення недоторканих продовольчих запасів Збройних сил України вже не були зобов’язанням постачальників", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сума збитків сягає 700 мільйонів гривень. Фігурантам повідомлено про підозру за статтею перешкоджання законній діяльності ЗСУ. Чиновникам загрожує до восьми років за ґратами.

Своєю чергою, видання "РБК-Україна" із посиланням на свої джерела повідомило, що йдеться про Ігоря Халімона.

Нагадаємо, Халімон займався державними закупівлями та матеріальним забезпеченням Збройних сил України, у тому числі продовольством. З яким було пов'язано багато скандалів.

Читайте також: Погане харчування в ЗСУ: Чому всі шукають проблему не там

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme