Денісова закликає міністрів переглянути рішення про дистанційне навчання у школах

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що карантинні обмеження через пандемію коронавірусу не повинні впливати на забезпечення права дітей на якісну освіту

Редактор стрічки новин
Денісова закликає міністрів переглянути…
Фото: Pixabay

Денісова закликає переглянути рішення про переведення шкіл в Україні на дистанційне навчання.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

Омбудсмен зазначила, що вона направила звернення до міністрів охорони здоров'я та освіти і науки з закликом переглянути позиції щодо переведення навчальних закладів на дистанційну форму навчання.

За словами Денисової, школи необхідно виключити з переліку установ, які підлягають закриттю при введенні рівнів протиепідемічних заходів в областях України.

Омбудсмен додала, що наразі, за інформацією Міністерства освіти України, за дистанційною формою навчання працює 7,3 тисячі шкіл (51 % від загальної кількості).

"Водночас вакцинація освітян в Україні відбувається доволі швидкими темпами (якщо в серпні не було щеплено й третину вчителів, то станом на 8 листопада, майже 93% працівників отримали одну дозу вакцинації, а 76,2 % – дві дози). Рівень захворюваності дітей, за даними Міністерства охорони здоров’я України, не перевищує 8% із загальної кількості осіб, які інфікувалися COVID -19", – йдеться у повідомленні.

При цьому, за результатами моніторингу омбудсмена, попри дотримання усіх регламентованих обмежень і протиепідемічних заходів у закладах освіти, у тому числі й відсоткового показника вакцинації, органи місцевої влади та органи місцевого самоврядування, а також безпосередньо заклади освіти самостійно ухвалюють рішення щодо додаткових канікул чи дистанційного навчання.

"Існує низка чинників, які порушують право дітей на здобуття якісної освіти у режимі, коли освітній процес відбувається онлайн, – відсутність належних умов для організації дистанційного навчання вдома; труднощі з одночасним доступом учнів до технічних засобів, у родинах, де виховуються кілька дітей шкільного віку; різний підхід вчителів до викладання навчального матеріалу; низька якість Інтернет-зв’язку; відсутність належного контролю батьків за навчанням дітей тощо", – нагадала Денісова.

Денісова про дистанційне навчання у школахДенісова: дистанційне навчання у школах порушує право дітей на освіту

Нагадаємо, раніше у низці міст України батьки провели акції протесту проти переходу шкіл на дистанційне навчання. 

Додамо, що у деяких регіонах, наприклад у Львові, планують відновити очне навчання для дітей молодших класів, водночас у Києві діти найближчим часом ще не повернуться за парти

Читайте також: Дистанційне навчання: Чому батьки влаштовують протести та що з цим робити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme