Державні університети та бізнес створили "Нову фабрику" освіти для металургів в Кривому Розі

У Кривому Розі урочисто дали старт освітнього проекту "Нова фабрика", який став результат об'єднання зусиль державних ВНЗ "АрселорМіттал"

Журналіст стрічки новин

Про це інформує Depo.

"Нова фабрика" є безпрецедентним для України проектом дуальної освіти. 20 травня цього року були представлені перші результати проекту, а сьогодні ми вже переконуємося в його ефективності. Це приклад розвитку інженерної, високотехнологічної освіти. І приклад для всіх інших підприємств і інвесторів, як розвивати професійні навички своїх працівників ", - сказав міністр освіти Сергій Шкарлет, який зараз перебуває в Кривому Розі. 

Цього року учасниками інноваційної навчальної програми стали 300 першокурсників - майбутніх гірників і металургів.

За умовами проекту, його учасники, закінчуючи 11 клас, навчаються в університетах безкоштовно.

"Це люди, які будуть працювати з технологіями, які зараз створюються в лабораторіях. Випускники "Нової фабрики" повинні бути серед лідерів світової металургійної галузі, керівниками найбільших міжнародних компаній, світовими авторитетами в гірничо-металургійній справі ", - вважає Шкарлет.

Заявлено, що учасники програми отримають міжнародне стажування, стипендії, гарантоване працевлаштування і конкурентну заробітну плату.

На заході були присутні керівники ряду технічних ВНЗ України, в тому числі ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький.

Безпосередні учасники проекту - Криворізький національний університет і Державний університет економіки і технологій.

У МОН вважають, що "Нова фабрика" повинна стати прикладом для інших технічних ВНЗ  і представників профільного великого бізнесу.

Нагадаємо, в поточному році в НАУ зафіксували рекордне збільшення вступників на високотехнічні напрямки підготовки. Зокрема, мова про спеціальності: "Електроенергетика", "Комп'ютерно-інтегровані технології", "Мікро- та наносистемна техніка".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme