У Держдепі заявили, що на пряму участь США в переговорах щодо Донбасу очікувати не варто

Тимчасовий повірений у справах США в Україні, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент повідомив, що не варто очікувати на пряму участь американців у Мінському процесі чи "нормандському форматі"

Журналіст відділу новин
У Держдепі заявили, що на пряму участь С…
Фото: Pixabay

Про це він заявив в інтерв'ю "Суспільному", передає Depo.ua.

За словами Кента, перемовини на цю тему відбудуться в межах візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона наприкінці літа, 30 серпня.

Дипломат зазначив, що обговорював питання участі американських представників у переговорах по Донбасу з радником Держдепартаменту США Дереком Шолле і українськими посадовими особами.

Окрім цього, представник Держдепу пояснив, що досягти прогресу в перемовинах стосовно Донбасу не вдається через позицію Росії.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США не братимуть участь в мінських переговорах.

Довідка: Мінські угоди (домовленості) – термін на позначення трьох спільних документів сторін-учасників врегулювання ситуації на Донбасі в "нормандському форматі". Мінські домовленості є політичними, а не юридично обов'язковими документами, адже вони не ратифіковані Верховною Радою України як міжнародно-правові договори.

До мінських перемовин залучені Україна, Німеччина, Франція та Росія. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme