Дієтолог назвала найкращі продукти для боротьби зі стресом

Індійський лікар-дієтолог Шивані Сикрі назвала продукти, які додають бадьорості і допомагають в боротьбі з втомою і стресом

Журналіст стрічки новин
Дієтолог назвала найкращі продукти для б…
Фото: Рixabay

Про це пише Depo.ua із посиланням на Bangalore Mirror.

Перш за все медик порадила заповнити дефіцит вітаміну C, який надає організму бадьорості та зміцнює імунітет. Для цього вона порекомендувала включити в раціон ківі, цитрусові, шпинат і перець.

На її думку, сил також може надати білок, якого багато, наприклад, в яйцях і сочевиці. Причиною втомленості, на її думку, може бути дефіцит заліза, яким багаті горох, тофу, кіноа, сухофрукти й темний шоколад, або ж нестача селену, заповнити запаси якого можна за допомогою яєць, бобових і горіхів.

Крім загальних рекомендацій, дієтолог назвала конкретні продукти. Вона порадила регулярно пити молоко з шафраном: пряність має антидепресивний ефект і знімає втому.

Почати день, на її думку, краще з напою з лимона та імбиру й з'їсти на сніданок два плоди ківі. Лікар також рекомендувала вживати мед і банани для підвищення стійкості до стресу. При перевтомі, за словами медика, можна з'їсти бразильські горіхи або кілька шматків темного шоколаду, в якому міститься не менше 70 відсотків какао. 

Нагадаємо, раніше дієтолог розповіла про шкоду пізніх обідів.

Читайте також: Дієтолог розповіла, чому небезпечно пити каву вранці

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme