Дівчину, яка розстріляла вчителів із арбалета в Полтаві, перевели до психлікарні

Студентку Таїсію Петрову, яка 6 вересня розстріляла у школі педагогів із арбалета, перевели із СІЗО до психіатричної лікарні 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Дівчину, яка розстріляла вчителів із арб…
Фото: Національна поліція

Там вона перебуватиме під посиленим наглядом медиків.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Психолого-психіатрична експертиза встановила, що 19-річна Петрова на момент скоєння злочину страждала хронічним психічним захворюванням. Лікарі діагностували у дівчини параноїдну шизофренію та галюцинаторно-параноїдний синдром з безперервним перебігом.

Також медики підтвердили, що станом на зараз Таїсія під час стрілянини свої дії не усвідомлювала та не керувала ними. Відповідати за свої вчинки за нормами чинного законодавства дівчина також не може.

У зв'язку із цим полтавку із СІЗО відправили до психіатричної лікарні з посиленим наглядом.

Рішення суду

Що сталося в полтавській школі № 11

У понеділок, 6 вересня, до Полтавської загальноосвітньої школи № 11 прийшла колишня учениця. Дівчина походила коридорами школи та поцілила з арбалета, який принесла із собою, в спину вчительці. Зупинити її намагалася заступниця директора, але теж отримала травму.

На місце інциденту збіглися учні. Дев'ятикласник відібрав у дівчини зброю, вона не чинила спротиву. Старшокласники та вчителі затримали колишню випускницю та знешкодили. На місце викликали поліцію.

19-річній мешканці Полтави зараз інкримінують замах на вбивство. Триває слідство. Травмовані педагоги зараз під опікою медиків. У однієї жінки пошкоджена рука, у іншої – рани тулуба. 

Учні, які стали свідками розстрілу вчителів, кажуть, що Таїсія Петрова поводилася неадекватно. Підозрюють, що могла вживати наркотики. Сама дівчина згодом пояснила правоохоронцям, що до нападу на педагогів її спровокував сон. Нібито уві сні, який вона бачила кількома днями раніше, невідомі наказали їй йти та вбивати. 

8 вересня суд обрав для підозрюваної дівчини запобіжну міру – арешт на 60 діб. Днями мають розпочатися експертизи, які встановлять, чи була Таїсія на момент стрілянини в школі під наркотиками та чи не спровокувала напад агресії психічна хвороба. На суді вона заявила, що в школі її постійно булили, як вчителі, так і школярі. Цькували, морально тиснули, принижували. Діти ламали її речі і били її. Вчителі називали нікчемою і закликали інших з нею не спілкуватися. В той же час, місцеві ЗМІ повідомляють, що в кімнаті Таїсії було знайдено щоденник, в якому вона планувала вбивства. Також ці ЗМІ писали про череп в крові і фотографії мертвих тварин, але це поліція вже спростувала. 

Нагадаємо, кількома днями раніше в Норвегії невідомий влаштував стрілянину із лука. Кілька людей загинули. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme