UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Для ресторанів та кінотеатрів: Стало відомо, коли в Україні запрацюють внутрішні сертифікати вакцинації

Сертифікат про вакцинацію в Україні почне діяти офіційно вже з середини вересня цього року

Журналіст відділу новин
Для ресторанів та кінотеатрів: Стало від…
Фото: Depo.ua

Його дія розповсюджуватиметься не лише на вакцинованих осіб, а й на тих, хто має негативний тест на коронавірус.

Як повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін в інтерв'ю "Радіо Свобода", зараз Міністерством цифрової трансформації відбувається розробка такого документу", пише Depo.ua.

"Який потенційно може бути використаний для доступу, наприклад, на публічні заходи або для відвідування ресторанів або кінотеатрів у випадку, якщо така людина буде провакцинована або протестована", – сказав Кузін.

Він наголосив, що така розробка почне діяти ближче до середини вересня, "коли ми вже будемо намагатися впровадити диференційовані підходи".

Раніше у МОЗ заявили, що міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу можна отримати у сімейного лікаря. Воно не обов'язково має бути на жовтому папері, як вважають у деяких медзакладах.

"Не на жовтому бланку, як шукають. А роздруківка з печаткою лікаря і закладу. Все. Це міжнародний сертифікат, який визнається, оскільки він передбачений міжнародними медико-санітарними правилами", – сказав глава МОЗ Віктор Ляшко.

Водночас МОЗ розглядає послаблення карантину для вакцинованих українців.

Нагадаємо, 1 липня в Україні стартувало бета-тестування COVID-сертифікатів. Відомо, що український COVID-сертифікат – документ у "Дії", який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах. "Ковідні" сертифікати працюватимуть так, як й інші документи в "Дії". Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом.

Читайте також: Ресторани – для щеплених: Які обмеження чекають на українців у Європі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme