UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Для українців готують план дій у разі нападу Росії, – нардеп

В Україні вже триває розробка особливого плану поведінки у разі розширення військової агресії Росії

Журналіст відділу новин

Інструкції щодо дій мирного населення при можливому нападі Росії напрацьовуються.

Як пише Depo.ua, про це розповів у інтерв'ю "Укрінформу" член Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

Він зазначив, що з початку агресії сценарії й алгоритми поведінки цивільних при її розширенні в Україні не були напрацьовані.

"Я думаю, що найближчим часом всі громадяни побачать ці алгоритми дій", – заявив Веніславський.

Також він нагадав, що в жовтні 2021 року Рада національної безпеки й оборони затвердила План оборони України. Веніславський зауважив, що цей документ передбачає дії органів держвлади та українських військових формувань щодо відсічі конкретних загроз.

"Там на будь-який розвиток подій є відповідний алгоритм дій", – наголосив політик.

Також Веніславський назвав розмови про те, що нібито влада не готова до повномасштабного вторгнення ворожих військ "політичними спекуляціями".

Нардеп переконує, що будь-яка загрозлива ситуація матиме "адекватне реагування" з боку військово-політичного керівництва держави.

Нагадаємо, що біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, за 400 км – 143,5 тисячі.

19 січня президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення щодо російської агресії та закликав українців не панікувати. Президент заявив, що ризики від російської агресії існують уже не перший рік і не стали більшими. Однак вже через два дні він припустив, що Росія може окупувати Харків.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme