До парламентських виборів у Німеччині допустили понад 40 партій

Федеральна виборча комісія повідомила про допуск до вересневих виборів у Бундестаг ФРН 44 малі партії

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на 

Про намір брати участь у виборах до німецького парламенту заявили 87 невеликих партій.

У перший день роботи комісії до виборів була допущена 21 партія. Приблизно стільки ж партій отримали відмову, серед них виявилися "анархістська Пого-партія Німеччини" і "Німецька Комуністична партія", причому остання була недопущена до виборів в Бундестаг вперше з моменту її створення в 1968 році.

Причиною відмови в обох випадках стало те, що документи від цих партій були отримані виборчим комітетом після закінчення відведеного для цього терміну. Не пройшли відбір також "німецька партія жінок, правової держави, захисту природи, розвитку дітей і демократичної любові", а також "Ненімецьке об'єднання".

Всього у виборах в Бундестаг, призначених на 26 вересня, візьмуть участь 53 партії. Партії, які мають депутатів в одному із земельних парламентів або Бундестазі, не потребує допуску. Це Християнсько-Демократичний союз ( ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС), Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), Вільна демократична партія (ВДП), Ліва партія, "Союз-90"/"Зелені", "Альтернатива для Німеччини" (АдГ), а також "вільні виборці" і "Об'єднані громадянські рухи Бранденбурга/вільні виборці".

Наприкінці травня Бундестаг пішов на зустріч малим партіям і знизив необхідну кількість підписів для одного кандидата з 200 до 50.

Нагадаємо, кандидати в канцлери Німеччини назвали "легковажними" обіцянки вступу України в НАТО.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme