До полку "Азов" намагався влаштуватися російський агент, — СБУ

Колишній бойовик "ДНР" та російський агент намагався влаштуватися до бойового спецпідрозділу полку "Азов", але під час відбору його викрила та затримала Служба безпеки України

Журналіст відділу новин
До полку "Азов" намагався влаштуватися р…
російський агент

Про це йдеться у повідомленні СБУ в Facebook, передає Depo.ua.

Слідчі розповідають, що затриманий — мешканець Донеччини, який у 2015 році приєднався до угруповань терористичної організації "ДНР". Він був учасником підконтрольних рф "1 та 2 армійських корпусів", зокрема служив у загоні спеціального призначення "Республіканської гвардії "ДНР"". Бойовик брав участь у бойових діях проти України до 2018 року.

Після цього, за даними слідства, чоловік переїхав до росії, де його завербували місцеві спецслужби для розвідувально-підривної діяльності. Його перекинули в Україну до початку повномасштабного вторгнення.

В СБУ кажуть, що в разі потрапляння до лав ЗСУ він міг передавати росіянам дані про місця дислокації та переміщення наших військ, а також про кількість особового складу і техніки.

Зловмиснику повідомили про підозру в участі в терористичній організації та обрали запобіжний захід — тримання під вартою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme