До України на тлі російської загрози прибуде ще й Ердоган

Цього тижня до України з офіційним візитом прибуде президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган

Журналіст стрічки новин

Також цього тижня в Україні перебуватимуть очільник уряду Великої Британії Борис Джонсон, Польщі – Матеуш Моравецький та Нідерландів – Марк Рютте.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу 31 січня, пише Depo.ua.

"На цьому тижні ми будемо приймати в Україні президента Туреччини, тому ви бачите, яким насиченим зараз є міжнародний порядок денний президента України, прем’єр-міністра, мене. Ми всі постійно працюємо з нашими партнерами, щоб стримати Росію. Ніхто не знає, що в голові у Володимира Путіна, але я точно знаю, що з такою присутністю в Україні іноземних топ-посадовців ризики військової ескалації знижуються", – підсумував Кулеба.

Міністр заявив про "парад візитів до України", зазначивши, що торік запрошував міжнародних партнерів саме на період січня та лютого – "насамперед для того, щоб в Україні постійно перебували іноземні топ-посадовці".

Наступного тижня також очікуються відвідини голів дипломатичних відомств кількох центральноєвропейських країн, а також Німеччини та Франції як країн-посередниць у "нормандському форматі".

Нагадаємо, дещо раніше ЗМІ повідомили, що прем'єр Британії скасував візит до Японії через ситуацію навколо України. Візит Джонсона був запланований на середину лютого.

Повідомлялося також, що 30 січня до України прибула міністр оборони Канади Аніта Ананд. Її дводенний візит є підтримкою Канади територіальної цілісності й суверенності України на тлі загрози вторгнення Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme