UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

До України направляється літак з військовою допомогою від Канади

Україна вже найближчим часом прийматиме канадський літак CAF C-177 Globemaster, на борту якого – нелетальне озброєння для військових на тлі зростання загрози вторгнення Росії

Журналіст стрічки новин
До України направляється літак з військо…
Ілюстративне фото. Джерело: canada.ca

Озброєння містить засоби індивідуального захисту та засоби перевезення вантажів, прилади для ведення спостереження та розвідувальне обладнання. Вантаж супроводжує група з фахівців Збройних сил Канади – вони інструктуватимуть українських колег.

Про це пише Depo.ua із посиланням на повідомлення Міноборони Канади.

"Минулої ночі у межах нещодавно оголошеної Канадою негайної підтримки України і розширення операції UNIFIER в Україні, літак CAF C-177 Globemaster вилетів з бази канадських військ у Трентоні, несучи нелетальне військове озброєння", – зазначили у прес-службі відомства. 

У Міноборони Канади наголосили, що "країна непохитно підтримує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України".

"Це озброєння допоможе українським силам безпеки захищатися від російських загроз і військового нарощування в Україні та навколо неї", – пояснюють у міністерстві.

Поки що невідомо, куди саме та о котрій прибуде літак з канадськими військовими – це робиться з міркувань безпеки.

Нагадаємо, що Канада з 2015 року надала Збройним силам України нелетальне військове обладнання на суму понад 23 мільйони доларів. Йдеться про системи зв’язку для польових операцій, мобільний польовий госпіталь і обладнання для знешкодження вибухових пристроїв. За цей час канадські війська також проінструктували понад 33 тисячі українських армійців і співробітників служби безпеки.

Наприкінці січня 2022 року стало відомо, що Канада планує надати Україні стрілецьку та протитанкову зброю, яку планувала поставити курдам у 2016 році. До переліку входять кулемети C6, штурмові гвинтівки C8 та протитанкові гранатомети Carl Gustaf.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети та гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme