Канада продовжує та розширює військову місію в Україні

Канада також надасть Україні військову допомогу
 

Редактор стрічки новин
Канада продовжує та розширює військову м…
Фото: МВС України

Канада на три роки продовжить та суттєво розширить свою військову тренувальну місію UNIFIER в Україні.

Про це під час прес-конференції в Оттаві оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ". 

"Сьогодні я постановив продовжити операцію UNIFIER ще на три роки, розширити цю тренувальну місію та надати Україні негайну допомогу", – сказав Трюдо.

За його словами, продовження та розширення місії обійдеться Канаді у 340 млн канадських доларів (близько 280 млн доларів США).

"Я дозволив Збройним силам Канади упродовж найближчих днів направити до України 60 військовослужбовців, які приєднаються до близько 200 жінок та чоловіків, які вже перебувають в країні. Надалі Збройні сили матимуть змогу довести кількість військовослужбовців в Україні до 400", – сказав канадський прем’єр-міністр.

Він додав, що Канада також передасть Україні "нелетальне обладнання, поділиться розвідувальними даними та допоможе протистояти кібератакам".

Як відомо, у рамках операції UNIFIER в Україні перебуває близько 200 канадських військових. Вони перебувають на різних локаціях у центральній та західній Україні, а штаб-квартира – у Яворові. З 2015 року, коли розпочалася місія, тренування отримали понад 33 тисячі українських військових.  

Нагадаємо, раніше канадська опозиція у парламенті країни звернулася до прем'єр-міністра Джастіна Трюдо із вимогою допомогти Україні, надавши зброю для захисту від Росії. Також опозиційна Консервативна партія Канади закликала застосувати "санкції Магнітського" проти тих російських посадових осіб, які причетні до агресії проти України.

У грудні минулого року начальник Штабу оборони Канади Вейн Ейрі заявляв, що Канада на тлі нарощування російських військ біля кордонів України не планує збільшувати свій військовий контингент у нашій країні. Ейрі говорив, що збільшення кількості військ в Україні може спровокувати Росію, тому, на його думку, необхідно бути "дуже обережними". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme