Канада не надсилатиме до України додаткових інструкторів, щоб не спровокувати Росію

У Канаді вважають, що у стримування російської агресії головну роль має відігравати дипломатія, а не нарощування військової присутності партнерів в Україні

Редактор стрічки новин
Канада не надсилатиме до України додатко…
Фото: Генштаб ЗСУ

Канада на тлі нарощування російських військ біля кордонів України не планує збільшувати свій військовий контингент у нашій країні.

Про це сказав новий начальник Штабу оборони Канади Вейн Ейрі в інтерв’ю "The Globe&Mail", передає Depo.ua.

"Що ми робимо з операцією UNIFIER ... так це показуємо довготермінову відданість Україні. Але слід бути дуже обачними стосовно балансу між стримуванням та ескалацією, а також щодо сприйняття з іншого боку. У цьому випадку провідну роль обов’язково має відігравати дипломатія", – сказав він.

За словами Ейрі, збільшення кількості військ в Україні може спровокувати Росію, тому, на його думку, необхідно бути "дуже обережними".

Начальник Штабу оборони Канади наголосив, що потенційних супротивників завжди треба сприймати серйозно.

"Протягом всієї історії війни розпочиналися через потенційні прорахунки", – сказав Ейрі. 

Як відомо, канадська місія в Україні є однією з найбільших іноземних тренувальних місій в Україні, вона налічує понад 200 військовослужбовців.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков закликав Канаду, США та Велику Британію збільшити кількість своїх військових інструкторів в Україні та розмістити їх поблизу лінії зіткнення.

За даними української розвідки, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

Американські ЗМІ з посиланням на дані розвідки США повідомили, що Росія для вторгнення в Україну може використати 175 тисяч військових.

Довідка: 2 грудня до Києва з робочим візитом прибула делегація Збройних Сил Канади на чолі з начальником Штабу Оборони Збройних Сил Канади генералом Вейном Дональдом Ейрі. В рамках візиту відбулось офіційне відкриття стратегічної програми для Генерального штабу Збройних Сил України, яка реалізується за сприяння уряду Канади.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme