UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Резніков закликав Канаду, США й Британію направити своїх військових ближче до кордону з Росією

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав Канаду, США та Велику Британію направити своїх військових інструкторів поближче до російського кордону

Журналіст відділу новин
Резніков закликав Канаду, США й Британію…
Фото: Скріншот

На думку Резнікова, це допоможе стримати російську агресію на тлі зростаючої напруги.

Про це він заявив в інтерв'ю The Globe and Mail, передає Depo.ua

За словами Резнікова, нині потрібно вживати кроки для стримування президента Росії Володимира Путіна від вторгнення в Україну, оскільки потім "буде занадто пізно". 

"У вас (канадців, – ред.) є навчальна програма з нами в Україні. Я думаю, що ми можемо її розширити. Замість того, щоб мати тут 50 (військових, – ред.) інструкторів, надішліть 500 інструкторів", – запропонував урядовець.

Резніков додав, що іноземних військових потрібно розмістити поближче до лінії фронту, оскільки сьогодні вони перебувають за понад 1000 кілометрів від російського кордону – в Яворові.

"Було б добре, якби канадські інструктори… були розгорнуті в Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на острові Зміїний. На цих територіях мають майоріти три прапори – прапор Канади, прапор США та прапор Британії. Це також було б хорошим знаком для росіян – що ви тут", – підсумував міністр.

Нагадаємо, згідно з останніми даними української розвідки, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, українські військові зміцнюють напрями з найбільшими ризиками, а розвідка аналізує всі сценарії, включно з найгіршими.

Він додав, що вірогідність масштабної ескалації з боку Росії існує. При цьому найбільш вірогідним часом досягнення готовності до ескалації буде кінець січня 2022 року.

При цьому Україна найбільш зацікавлена в політично-дипломатичному сценарії врегулювання ситуції, хоча й дасть відсіч у разі потреби.

Відомо також, що розвідка США заявила, буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тис. військових.

Нагадаємо, дещо раніше ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme