ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну

Президент РФ Володимир Путін хоче захопити приблизно дві третини території України. Міжнародна розвідка опублікувала план наступу на Україну

Журналіст стрічки новин
ЗМІ опублікували план наступу Росії на У…
Фото: Рixabay

ЗМІ пишуть, що плани вторгнення Росії в Україну "лежать у скриньці, а Путін ще не вирішив, чи будуть вони реалізовані".

Водночас перекидання військових з квітня демонструє, що Кремль схиляється до реалізації наступу. Про це повідомляє BILD, посилаючись на свої джерела серед високопосадовців, передає Depo.ua.

За даними співрозмовників, у разі наказу Путіна російська армія "одночасно атакує з північного Криму, через окуповані території на сході та з півночі". Наступ може відбутися "наприкінці січня — на початку лютого" — якщо Україна та НАТО ігноруватимуть вимоги президента РФ.

Однак інші інсайдери НАТО вважають, що атака може відбутися в три етапи. Кожен з них може бути останнім в операції, якщо реакція Заходу на вторгнення призведе до переоцінки ситуації.

Так, на першій фазі Путін збирається захопити південь України, "щоб забезпечити постачання до Криму, а також відрізати Україну від моря й постачання".

Росія хоче використати десантні кораблі, які були перекинуті з Балтійського моря до регіону навесні, "для перевезення танків та військ із Криму на околиці Одеси".

Високопоставлений військовий уточнив, що у Кремлі планують десантну операцію "на схід від Одеси, між селами Фонтанка та Коблеве". Російська армія збирається "просунутися на північний схід від міста, потім повернути ліворуч і просунутися до Придністровʼя". Це призведе до оточення Одеси.

Крім того, на Херсонщині вздовж річки Дніпро проводитимуться "повітряно-десантні операції спецназу". Вони мають заблокувати мости через найважливішу річку країни і таким чином перекрити постачання українцям.

"З Криму спочатку буде "тільки" артилерійський вогонь по сильних українських позиціях. Тоді українські війська будуть зайняті тут і не зможуть відбити мости за ними", – зауважив він.

Водночас російські танкові частини за підтримки військово-морського флоту та авіації будуть просуватися на захід з окупованого Донбасу, потім розділяться та просунуться, з одного боку, у Запоріжжя (найважливіший військовий центр на півдні України) та далі. З іншого боку будуть просуватися у бік Криму.

Якщо РФ вдасться це зробити, весь південь України опиниться під контролем Росії, і Путін збудує коридор з Росії до кордону НАТО з Румунією.

Наступ Росії

Фото: Скріншот карти з BILD

Нагадаємо, згідно з останніми даними, Росія стягнула до кордонів України вже понад 94 тисячі військових. Відомо, що у квітні та вересні цього року Росія стягувала до наших кордонів понад 50 батальойонно-тактичних груп.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme