До України направляється літак з військовою допомогою від Канади

Україна вже найближчим часом прийматиме канадський літак CAF C-177 Globemaster, на борту якого – нелетальне озброєння для військових на тлі зростання загрози вторгнення Росії

Христина Макогон

Озброєння містить засоби індивідуального захисту та засоби перевезення вантажів, прилади для ведення спостереження та розвідувальне обладнання. Вантаж супроводжує група з фахівців Збройних сил Канади – вони інструктуватимуть українських колег.

Про це пише Depo.ua із посиланням на повідомлення Міноборони Канади.

"Минулої ночі у межах нещодавно оголошеної Канадою негайної підтримки України і розширення операції UNIFIER в Україні, літак CAF C-177 Globemaster вилетів з бази канадських військ у Трентоні, несучи нелетальне військове озброєння", – зазначили у прес-службі відомства. 

У Міноборони Канади наголосили, що "країна непохитно підтримує суверенітет, територіальну цілісність і незалежність України".

"Це озброєння допоможе українським силам безпеки захищатися від російських загроз і військового нарощування в Україні та навколо неї", – пояснюють у міністерстві.

Поки що невідомо, куди саме та о котрій прибуде літак з канадськими військовими – це робиться з міркувань безпеки.

Нагадаємо, що Канада з 2015 року надала Збройним силам України нелетальне військове обладнання на суму понад 23 мільйони доларів. Йдеться про системи зв’язку для польових операцій, мобільний польовий госпіталь і обладнання для знешкодження вибухових пристроїв. За цей час канадські війська також проінструктували понад 33 тисячі українських армійців і співробітників служби безпеки.

Наприкінці січня 2022 року стало відомо, що Канада планує надати Україні стрілецьку та протитанкову зброю, яку планувала поставити курдам у 2016 році. До переліку входять кулемети C6, штурмові гвинтівки C8 та протитанкові гранатомети Carl Gustaf.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети та гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua