До України привезуть оригінал щоденника Пилипа Орлика: Де його можна буде подивитися

До України прибуде оригінал щоденника українського гетьмана Пилипа Орлика із Франції

Редактор стрічки новин
До України привезуть оригінал щоденника…
Фото з відкритих джерел

Експозицію організують у жовтні у Національному музеї "Гетьманська столиця" в Батурині на Чернігівщині до 350-річчя з дня народження гетьмана.

Про це домовились глави МЗС України Дмитро Кулеба та Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу українського дипломатичного відомства.

"Сподіваюся, що восени унікальний щоденник українського гетьмана вперше за майже 300 років після створення прибуде до незалежної та суверенної Української держави. Це буде історична подія для України", – зазначив Кулеба.

Міністр наголосив, що рід Орликів зв’язує Україну та Францію міцними історичними зв’язками, оскільки син гетьмана Григорій Орлик відіграв важливу роль у французькій дипломатії XVIII століття.

"Я вдячний своєму колезі Жан Іву Ле Дріану за готовність спільно працювати над експозицією в Україні оригіналу подорожнього щоденника нашого легендарного гетьмана Пилипа Орлика", – цитує прес-служба українського міністра.

Щоденник датується 1720-1733 роками і є важливим історичним джерелом середини XVIII сторіччя. Наразі він зберігається в архіві міністерства Європи та закордонних справ Франції.

Нагадаємо, до 30-річчя незалежності України в країну вперше привезли оригінал Конституції Пилипа Орлика, що зберігається у Швеції. Експозиція була організована у Софії Київській.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme