До весни пів-Європи захворіє на "Омікрон", – ВООЗ

Протягом двох місяців понад половина жителів Європи може заразитися штамом коронавірусу "Омікрон"

Журналіст стрічки новин
До весни пів-Європи захворіє на "Омікрон…
Фото: Pixabay

Директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге заявив, що понад 50% європейців заразяться "Омікроном" в найближчі тижні.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

За словами Клюге, вже в 50 із 53 країн Європи та Центральної Азії зафіксували випадки зараження новим штамом коронавірусу. "Омікрон" швидко стає домінантним у західній Європі та поширюється нині на Балканах.

"За таких темпів, Інститут показників та оцінки в галузі охорони здоров'я прогнозує, що понад 50 відсотків населення регіону заразиться "Омікроном" протягом наступних шести-восьми тижнів", – сказав Клюге.

Він уточнив, що в перший тиждень 2022 року в Європі зафіксували близько 7 млн випадків інфікування COVID-19. За два тижні захворюваність посилилась більше ніж удвічі, через що зросла кількість госпіталізацій.

Проте Клюге заспокоїв: схвалені наразі вакцини "дають хороший захист від тяжкого перебігу захворювання та смерті", зокрема у випадках зараженням "Омікроном".

Додамо, що лідером Європи за кількістю випадків коронавірусу за весь час пандемії є Велика Британія – понад 14,6 млн інфікованих,  на другому місці знаходиться Франція – понад 12 млн, на третьому – Росія – 10,6 млн.

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, влада не планує посилювати карантин в країні саме через штам "Омікрон".

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА) 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme