Доба в ООС: Окупанти б'ють з важкої зброї, серед бійців ЗСУ є поранені

Протягом минулої доби, 26 липня, у зоні проведення Операції Об’єднаних сил на Донбасі зафіксовано 15 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, ще два порушення – від початку поточної доби

Редактор стрічки новин
Доба в ООС: Окупанти б'ють з важкої збро…
Фото: Прес-центр ООС

Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу ООС, передає Depo.ua.

Зокрема, поблизу населеного пункту Водяне, що біля Донецька, противник 4 рази вів вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру, протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів, біля Авдіївки російські окупанти обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а в районі Причепилівки – з ручних протитанкових гранатометів.

Також, як зазначається у повідомленні, у напрямку села Галицинівка ворог застосовував артилерію калібру 122-мм, а неподалік Опитного – міномети 82-го калібру.

Також важку зброю ворог застосував і біля Старогнатівки –  російські найманці обстрілювали наші позиції з артилерії калібру 122-мм і мінометів 120-го та 82-го калібру.

"У районі населеного пункту Південне ворог вів вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російські окупанти обстрілювали українські позиції з автоматичних станкових гранатометів. У напрямку селища Кам’янка противник відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.В районі Широкиного російські окупанти вели вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів", - розповіли у штабі ООС.

Крім того, у Донецькій та Луганській областях були зафіксовані прольоти двох ворожих безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування.

Також повідомляється, що внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування.

"Поранені перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров’я одного військовослужбовця – тяжкий, одного – середньої тяжкості, п’ятьох – задовільний. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - зазначається у повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 27 липня зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню – поблизу Золотого-4 ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру, а неподалік Водяного, що біля Донецька, - з мінометів 120-го калібру.

"Бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає", - повідомили у штабі.

Зведення штабу ООС 27 липня ранокСитуація на Донбасі ранок 27 липняОбстріли на Донбасі - зведення оос 27 липня

Нагадаємо, 26 липня стало відомо про обстріл українських позицій на Донбасі, внаслідок якого постраждали семеро військовослужбовців ЗСУ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme