Доба в ООС: Окупанти посилили обстріли на Донбасі, ЗСУ зазнали втрат

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 27 жовтня

Надія Клочко

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушення режим припинення вогню, 6 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, біля Гранітного найманці чотири рази вели вогонь з артилерії калібру 122 мм. Поблизу Новозванівки ворог здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а також з артилерії калібру 122 мм. Також ворог відкрив вогонь зі 122 мм артилерії в бік Кримського. 

Також неподалік Троїцького противник вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, у напрямку Травневого – двічі обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, біля Зайцевого – зі станкових протитанкових гранатометів, а біля Луганського – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу Павлополя, як зазначається у повідомленні, російсько-окупаційні війська застосували безпілотний літальний апарат, за допомогою якого здійснили скидання пострілів ВОГ-17.

"Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям, ще один зазнав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я - задовільний. Командування та особовий склад Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким героя, який загинув за Україну", – зазначили у штабі ООС.

У штабі додали, що наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

"Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними", – наголошується у повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 27 жовтня, зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню із застосуванням артилерії калібру 122 мм – поблизу Гранітного окупанти здійснили обстріл з артилерії калібру 122 мм.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Нагадаємо, вчора, 26 жовтня, ЗМІ повідомили, що Збройні сили України повернули під контроль село Старомар'ївка, розташоване у "сірій зоні". Однак у штабі ООС цю інформацію заперечили. 

Також стало відомо, що Збройні сили України вперше застосували на Донбасі турецькі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua