Україна вперше застосувала Bayraktar на Донбасі (ВІДЕО)

Збройні сили України застосували на Донбасі турецькі ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2
 

Журналіст відділу новин
Україна вперше застосувала Bayraktar на…
Фото: Скріншот

Придбані у Туреччини ударні дрони Bayraktar TB2 були застосовані за основним призначенням вперше з моменту взяття їх на озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на відео, оприлюднене волонтером Романом Доніком.

"Ударні дрони Bayraktar були вперше задіяні для знищені ворожої артилерії. Сьогодні бойовики з максимально можливої дальності (15+ км) обстріляли село Гранітне на Донеччині. Звичайними засобами виявити батарею не змогли. Далеко. Крім того, найманці та окупанти почали масовані обстріли наших позіцій з артилерії. У відповідь, для збереження життя вояків, та цивільного населення було піднято БПЛА Bayraktar, була виявлена батарея, та ракетою знищена одна гармата", – написав Донік під відео.

Цю ж інформацію підтвердив журналіст Юрій Бутусов.

"Запам'ятайте цей історичний день! 26 жовтня 2021 року – перше бойове застосування ударних безпілотників Bayraktar на Донбасі! Сьогодні батарея російських гаубиць Д-30 розпочала черговий обстріл позицій української 93-ї механізованої бригади у районі Гранітного. Від вогню цієї батареї загинув воїн 93-ї бригади. Зупинити ворога дипломатичними методами, як завжди, не вдалося. Росіяни розвернулися прямо на дорозі, без жодних укриттів, у повній впевненості у своїй безкарності. Але ЗСУ направили в район бою Bayraktar і керованою бомбою російська гаубиця була знищена. Це перше бойове застосування "Байрактара" у війні. Російська ППО та засоби РЕБ були розгорнуті в даному районі, але росіяни не змогли поставити перешкоди, не змогли збити та не змогли навіть виявити Bayraktar", – написав Бутусов.

Він додав, що наказ на застосування "Байрактару" у відповідь на російський вогонь дав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Згодом цю інформацію підтвердили і у Генеральному штабі України.

"З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних сил України було застосовано "Байрактар". Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ. Після цього обстріли українських позицій припинилися", – повідомили у Генштабі.

Нагадаємо, 25 вересня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю одному з українських видань зазначив, що Bayraktar TB2 не припадають пилом на складах, а "виконують різні завдання, у тому числі й бойові".

А 29 вересня у Кремлі висловили стурбованість поглибленням україно-турецької співпраці у військовій галузі і заявили, що не хочуть, щоб турецьке озброєння використовувалося для завдання ударів по бойовиках на Донбасі. 

Читайте також: Палити танки і топити кораблі: Як Україна буде використовувати турецькі безпілотники Bayraktar TB2

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme