Доба в ООС: Зафіксовано 8 порушень "тиші", окупанти обстрілювали цивільні об’єкти

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 17 вересня

Редактор стрічки новин
Доба в ООС: Зафіксовано 8 порушень "тиші…
Фото: ОТУ Північ

Протягом минулої доби, 16 вересня, у зоні проведення Операції Об'єднаних сил на Донбасі зафіксували 8 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зазначається, що поблизу населеного пункту Тарамчук противник двічі обстріляв позиції українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 калібру та артилерії калібру 122 мм. Під обстріл потрапив і сам населений пункт, внаслідок чого пошкоджено житловий будинок та прибудинкову територію.

Також по Щастю окупанти вдарили з мінометів 82 калібру, пошкодивши цивільну інфраструктуру та приватні автомобілі.

"Внаслідок обстрілу один місцевий житель дістав поранення. Стан його здоров’я – задовільний", – йдеться у повідомленні. 

Повідомляється також, що в районі Пісків російські найманці застосували міномети калібру 120 мм, Золоте-4 обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на Луганщині ворог двічі застосував безпілотники типу "Квадрокоптер", за допомогою яких здійснив обстріл населеного пункту Щастя.

"Втрат серед українських захисників немає. На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм", – додали у штабі ООС. 

Станом на 7 годину ранку, 17 вересня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Нагадаємо, 16 вересня бойовики ОРДЛО обстріляли з артилерії мирних мешканців на лінії розмежування. Також раніше повідомлялося, що внаслідок мінометного обстрілу населеного пункту Щастя отримав поранення цивільний

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme