Доставка гуманітарної допомоги: "Укрзалізниця" виділила 50 вагонів у 32 поїздах

Для пришвидшення та кращої координації доставки гуманітарних вантажів "Укрзалізниця" визначила 50 спеціальних вагонів у 32 пасажирських поїздах

Журналіст відділу новин
Доставка гуманітарної допомоги: "Укрзалі…
Фото: Прес-служба УЗ

Вони курсуватимуть виключно для відправлень гуманітарної допомоги на окремих маршрутах.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу компанії у Facebook.

"Це дозволить чітко відокремити гуманітарну місію "Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia" від безпосередньої нашої роботи – перевезення пасажирів та вантажів, а також забезпечить додаткову безпеку гуманітарного вантажу", – уточнили в УЗ.

Крім того, громадянам нагадали, що існує чіткий механізм прийняття та відправки вантажів:

1. Потрібно залишити заявку на відправку через гарячу лінію "Укрзалізниці" #залізнадопомога за номером 0 800 503 222 або 044 465 03 87. Також необхідно надати характеристики вантажу, що буде відправлений. У пріоритеті – медикаменти, продукти харчування довготривалого зберігання, вода та засоби гігієни.

2. Отриманий номер заявки, включно з ім’ям, місцем призначення та контактним номером особи, яка зустрічає, нанести на гуманітарну допомогу, що буде завантажена в поїзд. Це дасть можливість відстежувати та знаходити вантаж у точці призначення.

3. Надійно запакувати всі вантажі.

"Укрзалізниця" залишає за собою право перевірки відправленого вантажу… Більше інформації можна отримати на сайті https://zalizna-dopomoga.info", – підсумували у прес-службі УЗ.

Нагадаємо, 29 березня в Україні погодили три гумкоридори. Ними планують евакуювати цивільне населення, а також доставити необхідну допомогу на місця.

Довідка: Від початку війни залізниця перевезла пасажирськими вагонами вже понад 7,8 тис. тонн гуманітарного вантажу та відправила 1 670 вантажних вагонів із гумдопомогою, що була розподілена країною.

Найбільше допомоги надходить до Києва, Харкова, Запоріжжя та Одеси.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme