ДТП під кайфом у Львові: Нардепа Юрченка хочуть на рік позбавити водійських прав

Правоохоронці просять стягнути штраф із позафракційного народного депутата Олександра Юрченка, який декілька тижнів тому влаштував аварію у Львові на дорогому авто, перебуваючи у нетверезому стані

Журналіст стрічки новин
ДТП під кайфом у Львові: Нардепа Юрченка…
Фото: Facebook Олександра Юрченка

Як пише Depo.ua із посиланням на "Українські Новини", про це йдеться в матеріалах суду.

Зазначається, що адміністративний протокол було внесено до Галицького районного суду Львова.

Юрченку інкримінують статтю 130 Кодексу про адміністративні правопорушення – керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції. Вона передбачає штраф у розмірі 17 тисяч гривень і позбавлення водійських прав на рік. 

Суд розгляне адміністративний протокол щодо Юрченка 3 серпня о 14:00.

Нагадаємо, 8 липня Ford Mustang Юрченка, якого немає в декларації нардепа, під час руху заднім ходом вдарив у Львові автомобіль Volkswagen Jetta. Після цього екс-"слуга" вийшов з машини та вибив з рук у водія телефон, на який той знімав відео. Потерпілий водій заявив про ознаки наркотичного сп'яніння у Юрченка. 

9 липня Олександр Юрченко написав заяву про напад з боку водія, в якого сам і врізався. Цього ж дня з'явився документ, згідно із яким Юрченко в момент ДТП був під дією наркотиків.

Після цього голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко закликав Юрченка покласти мандат і піти з парламенту. Він нагадав, що виключив Юрченка з фракції ще 14 вересня 2020 року після скандалу із хабарем, і тоді ж пропонував йому скласти мандат, але той відмовився. На думку нардепа, тепер у Юрченка з’явився ще один привід для складення повноважень народного депутата за власною заявою.

Згодом Юрченко розповів про деталі скандального ДТП і заявив, що "під кайфом" не був.

Що відомо про нардепа Юрченка

Олександр Юрченко пройшов у парламент дев'ятого скликання разом із партією "Слуга народу". 14 вересня 2020 року його виключили зі фракції через корупційний скандал.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Однак подальше виконання спеціального завдання було зупинено.

Читайте також: Віддай мандат: Чи змусять екс-"слугу" Юрченка піти з Ради

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme