Дубілет судиться із МВС, щоб ті прибрали з сайту інформацію про його розшук

Колишній очільник "ПриватБанку" Олександр Дубілет подав позов до Окружного адмінсуду Києва проти Міністерства внутрішніх справ

Михайло Хомченко

Дубілет вимагає зняти з сайту МВС інформацію про його розшук.

Суд уже відкрив провадження у цій справі, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу суду.

У суді пояснили, що позивач "просить суд визнати протиправними дії МВС в особі Департаменту інформатизації щодо внесення відомостей про його розшук Національним антикорупційним бюро України до персонально-довідкового обліку Єдиної інформаційної системи міністерства. Водночас, Олександр Дубілет просить зобов’язати відповідача видалити інформацію про нього, що розміщена на офіційному веб-сайті Міністерства у вкладці "Розшукові обліки МВС", розділі "Особи, які переховуються від органів влади"".

Нагадаємо, наприкінці червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила Інтерпол оголосити в розшук Олександра Дубілета. 

Довідка: 22 лютого 2021 року НАБУ та САП повідомили про підозру в розтраті коштів Олександру Дубілету та ще двом колишнім посадовцям "ПриватБанку".

Йдеться про суму в розмірі понад 136,89 млн грн. Ці гроші Дубілет виплатив на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами "ПриватБанку", за день до визнання фінансової установи неплатоспроможною. 

15 березня Генеральна прокуратура заявила про підозру екс-голові правління банку ще за трьома епізодами. 2 червня його заочно заарештували.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua