Суд скасував арешт екс-голови правління "ПриватБанку" Дубілета, – ЗМІ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заочний арешт екс-голови правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета, якого підозрюють у розтраті мільйонів гривень  

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Суд скасував арешт екс-голови правління…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Українські новини".

"Рішення попередньої інстанції (про заочний арешт, – ред.) скасували, а справу направили на повторний розгляд до ВАКС", – повідомило виданню джерело в Апеляційній палаті ВАКС.

Співрозмовник додав, що арешт скасували ще 20 липня. 

Раніше, 2 червня, Вищий антикорупційний суд заочно заарештував Олександра Дубілета. Йому інкримінують розтрату грошей "ПриватБанку" перед його націоналізацією.

Екс-голова правління банку зараз фігурант у двох кримінальних справах. Від правосуддя він переховується в Ізраїлі.

Нагадаємо, наприкінці червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила Інтерпол оголосити в розшук Олександра Дубілета. 

Довідка: 22 лютого 2021 року НАБУ та САП повідомили про підозру в розтраті коштів Олександру Дубілету та ще двом колишнім посадовцям "ПриватБанку".

Йдеться про суму в розмірі понад 136,89 млн грн. Ці гроші Дубілет виплатив на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами "ПриватБанку", за день до визнання фінансової установи неплатоспроможною. 

15 березня Генеральна прокуратура заявила про підозру екс-голові правління банку ще за трьома епізодами. 2 червня його заочно заарештували.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme