Дуда про "Північний потік-2": Європа продемонструвала байдужіть до безпеки України

Польський президент дорікнув Європі за недостатні зусилля у протистоянні російському проекту "Північний потік-2"

Редактор стрічки новин
Дуда про "Північний потік-2": Європа про…
Фото: president.gov.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що завершення будівництва російського газопроводу "Північний потк-2" демонструє байдужість Європи до боротьби, яку веде Україна за збереження своєї незалежності.

Про це він сказав під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

За словами польського, Європа, замість того, щоб допомогти Україні у її боротьбі, надала змогу агресору отримувати прибутки від транспортування газу через новий трубопровід.

"Якою була відповідь багатих північних країн на драму українського народу, котрий бореться за свою незалежність? Відповіддю стало спорудження великого газопроводу "Північний потік-2". Він транспортуватиме російський газ до Західної Європи та приноситиме мільярдні доходи агресору, демонструючи цілковиту безпорадність і навіть байдужість до того факту, що від цього моменту Україна опиниться у ще більшій небезпеці", – заявив Дуда.

Він також нагадав, що жоден із тих, хто будував чи затверджував проект цього газопроводу не брав участі у нещодавньому саміті "Кримської платформи".

Нагадаємо, 10 вересня "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". Водночас у Міненерго України вважають, що російський газопровід "Північний потік-2" буде запущений на повну потужність не раніше, ніж через вісім місяців

16 вересня Володимир Зеленський створив робочу групу з напрацювання пропозицій щодо мінімізації загроз від будівництва газогонів в обхід України.

Читайте також: Зима без газу: Як гукнуться Україні та ЄС цінові ігри Кремля

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme