Два основні виробники медичного кисню в Україні призупинили роботу

На тлі різкого погіршення ситуації з коронавірусом в Україні призупинили роботу два основні виробники медичного кисню, який використовується для лікування хворих на COVID-19

Редактор стрічки новин
Два основні виробники медичного кисню в…
Фото: МОЗ

Як повідомив заступник міністра охорони здоров'я й головний санітарний лікар Ігор Кузін, ці підприємства не працюють у зв'язку з регламентними роботами.

Про це головний санлікар сказав в ефірі телеканалу "Рада" у четвер, 21 жовтня, передає Depo.ua.

"Зараз в екстреному режимі проводиться робота щодо пошуку альтернативних джерел киснепостачання, і ті перебої, як інколи виникають на рівні областей, вирішуються також в ручному режимі", – повідомив Кузін.

При цьому головний санлікар  констатував, що потреба медичних закладів у кисні суттєво зростає. Це пояснюється це тим, що інфіковані штамом коронавірусу "Дельта" потребують кисню значно більше, у порівнянні з перебігом хвороби при інших штамах.

"Поки що суттєвого дефіциту немає, і ми сподіваємося, що результати цих перемовин будуть успішними і нам вдасться вирішити цю проблему з адекватним киснезабезпеченням", – додав Кузін.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 23 785 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Також за попередню добу зафіксували 614 летальних випадків внаслідок ускладнень коронавірусу. Другий день поспіль в Україні фіксують рекордні показники добового приросту хворих та смертності

15 жовтня Херсонська область перейшла до "червоної" зони епіднебезпеки із найсуворішими обмеженнями. А з 18 жовтня їх поширили також на Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку та Одеську області. До переходу в "червону зону" готується і Київ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme