Два українські пожежні літаки вилітають до Туреччини

Два пожежні літаки ДСНС України сьогодні, 30 липня, вилетіли до Туреччини для гасіння осередків лісових пожеж, які виникли поблизу м. Манавгат (провінція Анталія) та поширилися на територію провінцій Османіє, Кайсері, Коджаелі, Адана, Мерсін та Мугла

Редактор стрічки новин
Два українські пожежні літаки вилітають…
Фото: ДСНС

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на повідомлення ДСНС.

Зазначається, що наразі загальна площа пожеж складає понад 1 500 га. Внаслідок пожеж 4 особи загинуло та 183 особи постраждало, з них 58 осіб госпіталізовано, пошкоджено понад 100 приватних будинків та споруд.

Рятувальні служби взяли під контроль 36 осередків лісових пожеж, але гасіння 20 осередків ще триває.

В ДСНС додали, що гасіння пожеж ускладнюється сильним вітром та спекотною погодою. Наразі до боротьби зі стихією наразі залучено понад 4 тисячі осіб, 457 одиниць техніки та 35 повітряних суден.

Літаки ДСНС вилетіли до Туреччини

Пожежний літак ДСНС

"Для допомоги турецьким вогнеборцям, відповідно до підписаного у лютому 2020 року Меморандуму про взаєморозуміння між ДСНС та Президенцією з управління на випадок надзвичайних ситуацій МВС Турецької Республіки (AFAD) про співробітництво в галузі попередження катастроф і надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків, Україна направляє два екіпажі пожежних літаків Ан-32П із групою забезпечення. Це досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи у гірських районах та залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж у Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії", - розповіли у ДСНС.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на популярному серед українців турецькому курорті Анталія лісові пожежі перекинулися на місто.

Сьогодні, 29 липня, запалав найбільший готель Туреччини, "Титанік".

Міністерство закордонних справ планує евакуацію українських громадян із охопленої пожежами Туреччини.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна направить до Туреччини пожежний літак на допомогу у боротьбі з масштабними лісовими пожежами. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme