Дві українки піднялися на найвищу точку Антарктиди (ФОТО)

Дві українки Ірина Караган та Марина Філатова 14 січня 2022 року підкорили найвищу вершину Антарктиди масив Вінсон

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Дві українки піднялися на найвищу точку…
Фото: Facebook Ірини Караган

За словами Караган, підкорювати вершину Антарктиди було важко через сильний холод, але їй це вдалося. Окрім неї на вершину зійшли ще дев'ять українських альпіністів із Дніпра, Харкова, Києва, Львова та Луганської області. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Караган у Facebook.

Жінка зазначила, що буде у Києві 18 січня, а у Дніпрі – 20 січня.

"Антарктида. Масив Вінсон (4892), 14 січня 2022 року. Було непросто.., було дуже холодно! Дякую команді, ви круті! Вже їду додому", – йдеться у дописі.

Третя українка піднялася на найвищу точку Антарктиди (ФОТО)

Дві українки Ірина Караган та Марина Філатова 14 січня 2022 року підкорили найвищу вершину Антарктиди масив ВінсонМарина Філатова в АнтарктидіМарина Філатова 14 січня 2022 року підкорила найвищу вершину Антарктиди масив Вінсон

Фото: Instagram Марини Філатової

Таким чином, Марина Філатова стала четвертою українкою, яка піднялась на гору Вінсон, а Ірина Караган – п'ятою. Раніше на найвищій вершині Антарктиди побували Тетяна Яловчак (2017 рік) і Оксана Літинська (2019 рік). А буквально тиждень тому ще одна українка піднялась на вершину у складі російської делегації.

Зауважимо, що висота масиву – 4892 метри над рівнем моря. Вінсон став популярним серед професійних альпіністів через те, що входить до програми "7 вершин", котра передбачає сходження на найвищі вершини всіх континентів світу. 

Після прибуття на континент альпіністів чекало 12-денне сходження. На маленькому літаку вони долетіли до базового табору біля підніжжя гори, де пройшли акліматизацію. Потім на них чекали ще два табори.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що українська делегація на шляху в Антарктиду застрягла на островах Марта та Магдалени у берегів Чилі. Вона не могла дістатися Антарктиди через погані погодні умови. Виліт на континент постійно відкладали. 

Читайте також: "Треба поважати висоту і не втрачати голову": Альпіністка Оксана Літинська про сходження на "Сім вершин"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme