Джелялу знову посилили обвинувачення: Тепер йому світить до 20 років в'язниці

Затриманому ФСБ заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу вчергове перекваліфікували обвинувачення

Журналіст відділу новин
Джелялу знову посилили обвинувачення: Те…
Фото: "Кримська солідарність"

Тепер Нарімана Джеляла звинувачують у "вчиненні диверсії у складі організованої групи" та "незаконному придбанні, передачі, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв в складі організованої групи".

Максимальне покарання за цими статтями – 20 років позбавлення волі, передає Depo.ua із посиланням на "Кримську правозахисну групу".

Адвокат Джеляла Микола Полозов повідомив, що Джелял свою вину у вигаданих ФСБ звинуваченнях не визнав, а свідчення давати відмовився.

Нагадаємо, що російські силовики 4 вересня здійснили в Криму п’ять обшуків і після цього затримали п’ятьох кримських татар, зокрема заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, активіста Нарімана Джеляла, котрий нещодавно повернувся з Києва, де брав участь у засіданнях "Кримської платформи". Затриманим закидають диверсію на газопроводі.

Їхні співвітчизники вийшли під будівлю управління ФСБ Росії в Сімферополі, щоб дізнатися про долю затриманих. Ці активісти також були затримані, загалом близько 40 людей.

Згодом Джелялу перекваліфікували статтю. Його звинувачували уже не у пособництві, а прямо у  вчиненні диверсії.

16 вересня Джеляла у СІЗО поставили на облік як "схильного до тероризму та екстремізму".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme