Джемілєва пропонують висунути на Нобелівську премію миру

Кандидатуру провідника кримськотатарського національного рух Мустафи Джемілєва хочуть висунути на Нобелівську премію миру
 

Журналіст відділу новин
Джемілєва пропонують висунути на Нобелів…
Фото: Krymsos

З такою ініціативою виступив кримськотатарський активіст, член Меджлісу кримськотатарського народу Абмежит Сулейманов.

Про це сам Сулейманов заявив під час форуму "Україна 603,7. Херсон. Південь України – Нива Європи" на підпанелі, присвяченій релігійній гармонії та міжетнічній злагоді, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Виставити кандидатуру Мустафи Джемілєва на Нобелівську премію миру – це був би такий великий плюс, насамперед для України. Це лідер кримськотатарського народу, який разом зі своїм народом веде боротьбу в мирний спосіб за звільнення Криму", – зазначив Сулейманов.

За його словами, якби керівництво України, Верховна Рада висунули кандидатуру Мустафи Джемілєва на Нобелівську премію миру, це означало б підтримку кримськотатарського народу.

Як відомо, Мустафа Джемілєв є політичним та громадським діячем України кримськотатарського походження, правозахисником, учасником дисидентського руху, політичним в'язнем. Також він наразі є народним депутат України від фракції партії "Європейська Солідарність".

Нагадаємо, 8 жовтня Нобелівську премію миру-2021 отримали засновниця онлайн-видання Rappler Марія Ресса з США та головний редактор "Нової газети" Дмитро Муратов з Росії.

Читайте також: Викриття путінських злочинів та вирок за журналістику: Хто і за що отримав Нобелівську премію миру

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme